Menu

Hjørring Kommunes Talent- og Eliteidrætsråd støtter køb af Veo-kameraer (2022)

image Hjørring Kommunes Talent- og Eliteidrætsråd støtter køb af Veo-kameraer (2022)

Videokameraer har løftet niveauet

 

Tilbage i efteråret 2022 ansøgte HI og Vendsyssel FF Talent- og eliteidrætsrådet om støtte til indkøb af Veo-kameraer til optagelse af fodboldkampe.

 

Efter lidt tekniske udfordringer og misforståelse kom alle kameraer endelig i brug i sommeren 2023.

Ønsket var helt lavpraktisk; vi skulle kunne optage flere fodboldkampe og se mere video med spillerne, da det er et licenskrav fra DBU. Indkøbene har i dag resulteret i, at vi i klubben, hver fredag, har holdvideoseancer fra U13-19. Dermed var et af de første formål med indkøbet opfyldt.

 

Det andet ønske var, at vi kunne uddanne og udvikle trænerne fodboldfagligt. Et af værktøjerne i de nye Veo-kameraer er en 2D-bane, der viser spillernes positioner. På U13 har dette allerede været brugt og været genstand for diskussioner og vurderinger af, hvordan spillerne skal placere sig i restforsvar.

Det er helt sikkert, at 2D-banen har medvirket til, at vi fik øje på dette udviklingspunkt.

 

De nye Veo-kameraer har løftet niveauet på holdene, hos trænerne og forhåbentlig også hos den enkelte spiller, omend det naturligvis er sværere at besvare endegyldigt, da udvikling af talent tager tid. Ikke desto mindre er det, hvad vi stræber imod og derfor vil vi gerne rette en stor tak til Hjørring Kommunes Talent- og Eliteidrætsråd for det økonomiske bidrag hertil. Vi er sikre på, at det i dag er bedre at være talentfuld drengespiller i Vendsyssel FF, end det var for ti måneder siden.

Luk