Menu

Fem klubber går sammen i Hjørring FK

image
30. september 2019 kl. 22:06

Kære alle

Et historisk og nødvendigt fodboldsamarbejde for de ældste fodbolddrenge blev i dag offentliggjort i Nordjyske. Det kan I læse nedenfor. Det var meningen, at det skulle offentliggøres onsdag i Nordjyske, så klubberne selv havde et par dage til at fortælle om det. Det er alt sammen rigtigt og godt, det der står. Nu er der nedsat arbejdsgrupper, der kigger på nogle praktiske ting. Kom til forældremøde og få svar på evt.. spørgsmål. Klubberne glæder sig over, at samarbejdet giver endnu bedre mulighed for at sikre et godt tilbud til alle Hjørrings drenge.

"Fem idrætsforeninger samler nu kræfterne i Hjørring FK - Hjørring Fodbold Klub.

Målet for det nye samarbejde er at sikre unge drenge i Hjørring og omegn et godt fodbold tilbud – uanset om man spiller for sjov eller har ambitioner om at blive professionel. Den nye fælles klub skal samle fodboldspillere fra U13 og op, og den bliver en realitet 1. januar 2020.

Klubberne, der står sammen om det nye initiativ, er HI, Bagterp, Lundergård, BAMSIF (Bjergby, Astrup, Mygdal, Sønderskov) og Skallerup-Vennebjerg. Der er planlagt informationsmøde for forældre og spillere onsdag 9. oktober klokken 17 i salen på Hjørring Bibliotek. Forældre og spillere, der deltager kan få gratis billetter til pokalkampen på Hjørring Stadion mellem Vendsyssel FF og FC Nordsjælland, der begynder kl. 19:00. Tilmelding til informationsmødet nødvendigt på Hjørring FK’s facebookside af hensyn til servering og billetter.

- Vi har nu formaliseret et samarbejde, der allerede gennem de seneste år har foregået på kryds og tværs af klubberne i Hjørring, fordi der på nogle årgange har været meget få spillere. Nu vil vi kunne tilbyde alle et bedre tilbud med flere holdkammerater og med uddannede trænere, siger Bo Jeppesen, Ungdomsformand i HI.

Tallene fra foreningerne viser, at der er en stor nedgang af medlemmer, når fodboldspillerne når op i de ældre årgange.

- Vi har alle masser af spillere til børnefodbold i Hjørring op til og med U12. De skal blive ude i den enkelte foreninger. Men når børnene når konfirmationsalderen bliver det en udfordring at trække de unge ind på fodboldbanen, fortæller Claus Schlie, der er fodboldformand fra Bagterp Idrætsforening.

Det kan de også mærke i de andre klubber, hvor de oplever, at computeren, kærester og efterskole gør det meget svært at stille hold i de ældre årgange.

- Der er rigtig mange tilbud til de unge, og vi kan med Hjørring FK skabe et rigtig godt træningsmiljø for de unge. Og vi kan faktisk tilbyde noget, der er rigtig, rigtig godt, siger Glenn Blichfeldt Bundgaard, der er formand for fodboldudvalget i Bjergby-Mygdal.

Idrætsforeningerne er ganske klar over, at en samling af spillerne vækker store følelser og kalder på mange meninger i de enkelte foreninger. Men flere af klubberne i samarbejdet har oplevet årgange uden hold.

- Vi er nødt til at gøre noget, hvor vi tænker drengenes muligheder for fodbold og ikke egoistisk på den enkelte klub, siger Michael Christensen, Fodboldformand i Lundergaard Idrætsforening.

Klubberne understreger, at der med samlingen af spillerne ikke er tale om et eliteprojekt, men et tilbud til alle.

- Det, som jeg godt kan lide ved samarbejdet, er, at det både vil gavne bredde og elite. Vores intention er at holde på så mange som muligt, der vil spille fodbold, siger Mogens Juulsen, Fodboldformand i Skallerup-Vennebjerg.

Alle klubberne understreger, at samarbejdet ikke betyder, at de enkelte klubber vil blive udsultet, for spillerne i Hjørring FK vil fortsat være tilknyttet deres moderklub og betaler kontingent i de respektive klubber.

De bedste spillere vil være tilknyttet talentarbejdet i Vendsyssel Ung og Talent, ligesom der fortsat er samarbejde med AaB og Hobro om talentudvikling.

Initiativtagerne vil bruge tid på at ryste spillerne sammen med sociale arrangementer, inden sæsonen begynder i foråret 2020. Planlægning af træningssteder er i fuld gang, mens det allerede nu står klart, at kampene bliver fordelt rundt om i klubberne."

 

 

Se Vendelbopostens artikel her

 

 

Luk