Menu

HI giver børnene fuld opmærksomhed

image børneudviklingstræner Mikkel Gregersen
08. april 2023 kl. 12:12

De yngste spillere i Hjørring IF’s ungdomsafdeling får mere inspirerende og sjov fodbold de kommende sæsoner. Det er i hvert fald målet med ansættelsen af en ny fuldtidsansat børneudviklingstræner, der skal have fokus på drengene op til 12 år:

  • Vi vil give det bedste børnefodbold tilbud i Vendsyssel. Allerede nu har vi hver fredag ekstra træning for de mest talentfulde, men vi vil mere end det. Vi vil gøre det mere udviklende og sjovere at gå til fodbold. Selvom vi har fået flere medlemmer de sidste par år, så er fodbolden i Danmark udfordret af, at der bliver mere end 10 procent færre børn her i Vendsyssel de kommende år. Hvis det ikke skal smitte af på tilslutningen til fodbolden, så skal vi gøre det sjovere og mere udfordrende at spille fodbold, siger HI’s fodboldformand, Bo Jeppesen.

Den nye børneudviklingstræner hedder Mikkel Gregersen, som er 24 år og har læst Idræt på Aalborg Universitet. Mikkel har syv års erfaring som fodboldtræner flere steder fra, men formanden lægger vægt på, at han med sin teoretiske og pædagogiske viden fra universitetet kan give nogle vigtige input til træningen af de yngste spillere.

  • Jeg glæder mig til at være med til at skabe et endnu bedre børnefodboldmiljø, hvor glæde og udvikling går hånd i hånd, siger Mikkel. Det handler bl.a. om, at vi træner fodbold gennem spil-øvelser i stedet for de gammeldags drible-, pasning- og afslutningsøvelser ude af kontekst. Gennem spil lærer de at træffe beslutninger og bruge deres evner i det kaos, som fodbold er. Derudover det er som regel meget sjovere end de låste øvelser uden modstandere. Det vigtigste er, at de spiller så meget fodbold (og gerne anden sport), som de vil, og det skal vi trænere forsøge at understøtte. Jo flere minutter, jo flere aktioner, jo flere refleksioner, desto bedre udvikling. Så er det trænernes ansvar, at de minutter, aktioner og refleksioner er af så høj kvalitet som muligt.

Med sin DBU B-licens og relevante akademiske baggrund er han klædt godt på til at være børneudviklingstræner. Han vil være fuldtidsansat i HI, der dermed også lever op til DBU’s krav til certificerede talentklubber. Her er HI lige nu rangeret som nummer 36 i Danmark. Mikkels rolle som børneudviklingstræner er rettet mod både børnefodbolden og eliteafdelingen, og han arbejder i hverdagen tæt med både Riccardo og Tobias, som er hhv. Talentchef/Head of Coaching og ungdomsudviklingstræner/rekrutteringsansvarlig. Derfor er især transitionen ind i elitefodbolden også er en vigtig del af hans arbejde, hvor han blandt andet er ansvarlig for det igangværende talenttræningsforløb, U12 træner på ATK+ og fra næste sæson vil være med omkring U13 for at være med til at sikre, at de nye U13’ere kommer godt ind i elitemiljøet.

  • Udover at fokusere på udviklingen af børnefodbolden i HI håber jeg også at være med til at løfte børnefodbolden i hele Vendsyssel, så vi får flere, gladere og dygtigere fodboldspillere. I børneårgangene bør der ikke tænkes i bredde eller elite, men i stedet skal fokus være på at skabe trivsel og udvikling for det enkelte barn, og vi skal derfor lave gode træningstilbud for alle uanset evner og ambitioner. Det skulle gerne føre til, at flere børn og unge spiller fodbold i breddeklubberne, hvilket samtidigt betyder at talentmassen for os som licensklub øges.

Har man spørgsmål eller et ønske om sparring, er man altid velkommen til at kontakte Mikkel på hans mail: but@hi-fodbold.dk

Luk