Menu

Hjørring Idrætsforenings oldboys afdeling fylder 60 år

image
22. november 2021 kl. 08:02

Hjørring Idrætsforenings oldboys afdeling fylder 60 år.

 

”Skuldre op og skuldre ned, skuldre frem og skuldre tilbage”, sådan bliver der råbt hver mandag aften i Muldbjergsskolens gymnastiksal, når 20-25 mænd i alderen 50-83 mødes til en omgang herregymnastik under myndig og kyndig ledelse af Søren Møller. Han sørger for gennem utallige øvelser, at herrerne får rørt alle af deres muskler og kropsdele. Ældste mand på 83 er Jens Søndergaard, der startede med at gå til gymnastik i 1962

 

”Spil mig” bliver der råbt hver torsdag aften når nogenlunde de samme mænd mødes til en omgang fodboldtræning året igennem selv i den koldeste årstid. Målene og banen er dog tilpasset de modne mænds fysiske formåen og deltagernes antal.

Mændene der mødes, er alle med i HI’s oldboys afdeling, der sidste år fyldte 60 år, men som pga. corona først fejrer jubilæet i år. Afdelingen har således mange år på bagen og det hele startede med nogle friske fyre, der i 1960 blev enige om, at det var for tidlig en alder at lægge idrætten fra sig.

De besluttede sig derfor at etablere foreningen, hvor samvær og kammeratskab skulle være i højsædet, mens de sportslige resultater måtte komme i anden række. Det skulle fortsat være muligt at komme ud på grønsværen og spille lidt bold.

 

Foreningen blev dannet med udspring fra Hjørring Idrætsforening, dog således at foreningen skulle være en selvstændig klub med egne vedtægter og økonomi, og således har vi eksisteret nu i 61 år og er fortsat aktiv med tilbud til alle mænd, der er kommet i den modne alder og fortsat vil være lidt aktive til gavn for krop og sjæl. Det nære bånd til Hjørring Idrætsforening er dog bevaret gennem alle årene, og foreningen har gennem årene givet bidrag til, at ungdomsafdelingen har kunnet købe udstyr eller har kunnet rejse.

 

”Hvis man ser på statistikken, kan man ikke komme uden om, at kvinder lever længere end mænd. Noget skyldes sikkert kønsforskelle, men en del skyldes også, at mange mænd holder op med at dyrke idræt og kommer til at leve usundt. For mange ældre mænd er det sikkert svært at starte med at dyrke idræt igen, hvis man i nogle år har holdt pause, for niveauet i mange motionskredse er ofte så højt, at nybegyndere kan have svært ved at starte og følge med. Jeg kommer selv med en baggrund, hvor jeg ikke dyrkede organiseret idræt i mine yngre dage, men jeg blev taget pænt imod i foreningen”, siger formanden Bent Jørgensen. ”Jeg synes, at vi i både fodbold og gymnastik har et fint niveau, hvor næsten alle kan være med, men hvor man også kan give den en skalle, hvis man har lyst.”

”Der er mange, der er begyndt at gå til mere individuelle sportsgrene som fx at gå i Fitness, men jeg foretrækker at dyrke motion sammen med andre. Dels har vi det sjovt sammen og griner meget sammen, og dels passer vi på hinanden. Vi ser jo hinanden tæt, og spørger hinanden om, hvordan det går både med privatlivet og med helbredet.”

 

Alle er velkomne, hvis man vil være med. Man kan henvende sig til

  • Fodbold. Per Møller Johansen telefon 29 76 48 16
  • Gymnastik: Finn Martin Jørgensen 21 45 41 64

 

Selve jubilæet bliver fejret af medlemmerne med en festlig bøf og bowling aften for de modne mænd dyrker ikke kun motion sammen men mødes også i festligt lag.

 

Bent H. Jørgensen

Formand for HI Oldboys Afdeling

Luk