Menu

Faste hold - hvorfor bruger vi ikke dem i HI Ungdom

image
06. april 2017 kl. 22:26

I HI ungdom er vi af den overbevisning, at fastlåste hold ikke er vejen til det, vi gerne vil have skal kendetegne ungdomsfodbold i klubben.

Alt hvad vi gør - skal styrke Fællesskab - loyalitet og udvikling – Det kan bla. gøres ved at:

  • En trup skal arbejde og spille som en fælles trup – alle skal have mulighed for at udvikle sig ,og alle skal have muligheden for at spille kampe. Det skal også være muligt, at prøve forskellige pladser i spillet. Spillerne udvikler sig forskelligt og i forskellige tempi, og det kan derfor give god mening med løbende, at ændre på holdet.
  • Det at få en ”plads på Holdet” i en kamp skal gerne være en motivation – og for at det skal være en motivation for alle, så skal holdet ikke være låst og givet på forhånd. Alle skal gennem talent, opførsel på banen og udenfor, ved at vise teamspirit og god træningsindsats og godt fremmøde kunne spille sig til en plads på holdet. Alle disse elementer skal være med i overvejelserne når der sættes hold. Det betyder at alle uanset talent/teknik/evner skal ”oppe sig”. Ingen er ”født” til en plads på holdet. Vi skal have en kultur, hvor man spiller sig på holdet, og ikke hvor nogle får plads hvis andre spiller sig af holdet.
  • Det sociale mellem spillerne skal være det bærende i kulturen – En kultur hvor spillerne uanset niveau er fælles om lave et trygt og udviklende træningsmiljø hvor alle kan føle sig trygge ved at prøve nyt, øve sig og at måske ”dumme” sig.

Vh

Jakob Borup

Luk